Promoció de l’activitat cultural als equipaments i a l’espai públic

En els darrers anys Granollers ha fet un salt qualitatiu en equipaments culturals que s’han posat a disposició dels ciutadans per trobar-se, crear, produir, construir. Seguirem posant en valor les diferents activitats per a totes les edats. Els grans projectes del 2018 han estat la exposició del Parc de Ponent, pensada per Jordi Benito i la inauguració del nou cinema Edison, al centre.

La programació d’EscenagrAn és considerada una de les millors del país, engloba propostes professionals i no professionals que tenen una bona rebuda pel públic, que avalen els més de 50.000 espectadors.

El Museu de Ciències Naturals «La Tela» és referent en investigació i disposa d’un Planetari que és una instal·lació única al país per les seves característiques. “La Tela” incorpora, una nova exposició permanent “Tu investigues!”.

Granollers fa de la cultura popular i tradicional un pilar fonamental de cohesió i identitat que té l’expressió màxima en la Festa Major, un model singular, consolidat i dels ciutadans.

Roca Umbert s’ha consolidat com un espai de creació artística, amb un creixent nombre de residències. I s’ha presentat recentment el projecte RU LAB, un espai d’innovació social per promoure la cocreació de projectes entre ciutadania, administració, entitats i sector privat.

El projecte “Murs que parlen” i la web d’art públic ha fet visible i accessible l’art al carrer per a totes les persones que viuen o visiten la ciutat, i cal seguir en aquesta línia promovent col·laboracions entre veïns i escoles com s’ha fet a la Bòbila, o al carrer Muralla amb un lligam amb la memòria històrica i la commemoració del 80è any del bombardeig.

Accions 2018-2019
  1. Posada en funcionament dels nous espais per a empreses, coworkers i freelance de l’àmbit audiovisual, tecnològic i creatiu al Centre Audiovisual de Roca Umbert
  2. Obrir els carrers de RU a la ciutat i així integrar la fàbrica al barri
  3. Instal·lació de Jordi Benito al parc de Ponent
  4. Consolidació i ampliació d’EscenagrAn, donant suport a les produccions locals
  5. Ampliar l’oferta de cinema al centre de la ciutat, al Centre Cultural
  6. Obertura de l’exposició permanent del Museu de les Ciències Naturals
  7. El Museu de Ciències Naturals «La Tela» esdevindrà el centre de referència científica dels parcs naturals de la Diputació i de la Generalitat consolidant el grup de recerca de biodiversitat i bioindicadors
  8. Nou conveni amb la Generalitat pel projecte de seguiment de papallones i ratpenats
  9. Noves intervencions del projecte «Murs que parlen», vinculats a la commemoració del 80è aniversari del bombardeig
  10. Posar en funcionament la pàgina web d’art públic que recull totes les peces d’art que trobem a la ciutat, per així posar-les en valor.
  11. Aprovació del Pla director del Teatre Auditori de Granollers pels propers 10 anys
  12. Continuar avançant en la digitalització de l’Arxiu Municipal que ja compta amb un accés lliure a més de 260.000 pàgines dels fons documentals
Indicadors

Dades obertes relacionades amb l’eix

Destaquem

Més accions

El PAM complet

Més informació